به گزارش خبرنگار
سلام لردگان؛ به نقل از پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري،
حضرت آيت الله خامنه اي در اين ديدار، شاعران را سرمايهها و ذخاير ارزشمند کشور خواندند و با تأکيد بر لزوم «زنده، بهنگام و موضعدار بودن شعر در خصوص مسائل اصلي و نيازهاي کشور»، خاطرنشان کردند: امروز جنگ ديگري از نوع جنگ نرم و مبارزه اي سياسي و فرهنگي در جريان است و در اين مصاف، شعر بايد بهعنوان ابزاري مؤثر به مسئوليت خود عمل کند.
رهبر انقلاب اسلامي با تکريم و گراميداشت ياد مرحوم حميد سبزواري، قريحه سرشار و تسلط بر انواع شعر و دايره وسيع واژگان را از امتيازات آن شاعر ارجمند برشمردند و افزودند: ويژگي بينظير مرحوم سبزواري سرودهاي تأثيرگذار، با کيفيت و بهروز او بود.
ايشان از همين زاويه سرود را مؤثرترين نوع شعر خواندند و گفتند: سرعت و فراگيري عمومي سرود از همه انواع شعري بيشتر است و سرود مانند هواي تازه و بهاري در جامعه نفوذ ميکند، بنابراين بايد با توليد سرودهاي خوب و ترويج مناسب آنها، کمبود و خلأ موجود در اين عرصه را برطرف کرد.
حضرت آيت الله خامنهاي سپس در تبيين جايگاه و مسئوليت شعر، شاعران را جزء عزيزترين و فاخرترين سرمايههاي کشور دانستند و افزودند: اين سرمايه بايد در بزنگاهها و در مقاطعي که کشور در مسائلي همچون مسائل سياسي، فرهنگي، ارتباطات مردمي و پيوندهاي اجتماعي و مواجهه با دشمنان خارجي نياز به کمک دارد، به ميدان بيايد و نيازهاي کشور را پاسخ دهد.
رهبر انقلاب تأکيد کردند: شعر بايد زنده باشد و نسبت به مسائل جاري و نيازهاي کشور موضع داشته باشد.
ايشان با تأکيد بر لزوم ترويج اشعار و سرودهاي زنده و موضعدار در سطح وسيع، و مسئوليت صداوسيما و ساير دستگاههاي مسئول در اين زمينه، خاطرنشان کردند: امروز نسبت به گذشته اشعار زنده و برجستهاي همچون شعر درباره فلسطين، يمن، بحرين، دفاع مقدس، شهداي غواص، شهداي مدافع حرم يا مظلوميت مجاهداني همچون شيخ زکزاکي شيخ مظلوم، شجاع و مصمم نيجريه گفته ميشود اما متأسفانه اين شعرهاي مؤثر و روحيهبخش، به خوبي ترويج و منعکس نميشوند و در اين خصوص کوتاهي و کمکاري وجود دارد.
حضرت آيت الله خامنهاي، «بيان خيانتهاي آمريکاييها در قضيه برجام» را يکي ديگر از عرصههاي ممکن براي سرودن شعر زنده خواندند و گفتند: علاوه بر سياسيون، هنرمندان و بهويژه شاعران بايد اين واقعيتها را به افکار عمومي منتقل کنند.
رهبر انقلاب با انتقاد از برخي اقدامات غلط در ترويج و تجليل هنرمندانِ بدون اعتقاد و ولنگار، افزودند: متأسفانه گاهي از فردي که ذرهاي گرايش به مفاهيم اسلام و انقلاب اسلامي نشان نداده است، تجليل ميشود اما از هنرمندي که همه عمر و سرمايه هنري خود را در راه اسلام و انقلاب گذرانده است، تجليل و به او توجه نميشود.
توصيه بعدي رهبر انقلاب اسلامي، «استفاده از فرصت اقبال و توجه مردم و جوانان به اشعار پرکاربرد نظير نوحهها و اشعار مرثيه» بود.
ايشان با اشاره به نمونههايي از نوحههاي پر مضمون و شورانگيز در دوران مبارزه عليه رژيم طاغوت و همچنين در دوران دفاع مقدس، گفتند: البته ميدان و نوع جنگ امروز با دوران مبارزه و سالهاي اول انقلاب، متفاوت است و ما اکنون در ميدان جنگ نرم، و جنگ سياسي، فرهنگي، امنيتي و مقابله با نفوذ قرار داريم که در اين ميدان، فکرها و ارادهها در حال مبارزه هستند و يکي از ابزارهاي اصلي و مؤثر در اين مبارزه نيز، ابزار شعر است.
تأکيد بر «تدوين، ترجمه و انتشار موضوعي اشعار برجسته در مسائلي همچون فلسطين، دفاع مقدس، منطقه، يمن»، «تبديل کردن مضامين و الفاظ عالي ادعيه و متون ديني به شعر» و «سرودن اشعار آئيني مضموندار و قوي با هدف انتقال معارف ائمه معصومين عليهم السلام»، توصيههاي بعدي رهبر انقلاب اسلامي در اين ديدار صميمي به شاعران بود.
حضرت آيت الله خامنهاي همچنين بر ضرورت ارتقاء و تعالي بخشيدن به شعر و متوقف نشدن شاعران در مسير پيشرفت تأکيد کردند و افزودند: لازم است براي ارتقاء شعر و تربيت شاعران، مجموعههاي مردمي و فني تقويت و حمايت شوند.
در ابتداي اين ديدار، ۲۳ نفر از شاعران، اشعار خود را در حضور رهبر انقلاب اسلامي قرائت کردند.
همچنين شاعران نماز مغرب و عشا را به امامت رهبر انقلاب اسلامي اقامه و روزه خود را همراه با ايشان افطار کردند.